Favorittene holdt stand


Favorittene klarte å forsvare sine posisjoner under finalen i NMK Vikedal Cup 2005 på søndag, og Steinar Stokke, Arnt Olav Lillesund og Lars Reidar Frøyland fikk fortjente premier og laurbærkranser for innsatsen.


Til topps i NMK Vikedal Cup 2005. Lars Reidar Frøyland, NMK Vikedal, bilcross, Steinar Stokke, NMK Bergen, rallycross nasjonal og Arnt Olav Lillesund, NMK Haugaland, bilcross junior.

Det var i bilcross- og rallycrossklassen det var størst spenning foran finalen. I juniorklassen var NMK Haugaland-føreren Arnt Olav Lilllesund allerede klar vinner foran finalekjøringen.

Lars Reidar Frøyland hadde seks poeng å gå på til Martin Tveit, men denne gangen var det de tekniske problemene som skulle komme til å dominere.

- Allerede i første omgang fikk jeg problemer med girkassen, og i de neste omgangene kjørte jeg bare med andre gir, var Frøyland sin forklaring på at det denne gangen ikke gikk like bra som det har gjort på Vikedal Motorbane tidligere i år. Dermed kunne det se ut som dette skulle bli Martin Tveit sin mulighet, men også han fikk tekniske problemer.

- Etter å ha kjørt problemfritt med Escorten i hele år, skulle det selvsagt bli problemer i dag, og i tredje omgang ble det stopp etter at bakakslingen sa takk for seg, forklarer Martin Tveit, som dermed kunne se langt etter en finaleplass. Lars Reidar Frøyland greidde på mesterlig vis å ta seg til finale med andregiret sitt, og i tredje omgang vant han også heatet.

- Jeg så hvordan det gikk med Martin og de andre konkurrentene og da jeg kom meg til C-finalen og fikk en 12. plass, forstod jeg også at cupen var sikret, sier en glad Frøyland, etter at laurbærkrans og førstepremie var hentet. Martin Tveit ble nummer to, mens Johannes Holten Leifsen ble nummer tre i NMK Vikedal Cup 2005. Finaleløpet i bilcross-klassen ble vunnet av KNA Klepp-føreren Stein Erling Tjelta foran Johannes Holten Leifsen NMK Vikedal, med Sveinung Skjævelend NAF Gjesdal på tredje.


 

Stein Erling Tjelta, KNA Klepp vant finaleløpet i bilcrossklassen.

Stokke igjen

I rallycross nasjonal hadde NMK Bergen-føreren Steinar Stokke tatt turen til Vikedal Motorbane for å forsvare ledelsen i cupen, som han hadde foran Geir Harald Skeie. Og Stokke gjorde det han kom for, og selv om Rune Lutsi til slutt slo han i løpet var dette ikke nok til å innhente han i sammendraget.

- Jeg hadde litt problemer i innledende i dag, men andreplassen i finalen var jeg veldig fornøyd med, sier Stokke, som ble cupvinner med klar margin foran Geir Harald Skeie, som ikke helt hadde dagen på Vikedal Motorbane og til slutt ble nummer fem i løpet. Terje Steinnes, som ble nummer tre, var derimot fornøyd.

- I dag var det bare å kline til i finalen, og tredjeplass fra fjerdespor er jeg fornøyd med.

 

Lillesund suverén

I bilcross junior skulle NMK Haugaland-føreren Arnt Olav Lillesund komme til å sette et verdig punktum på en helt fantastisk sesong. Søndag vant han på ny, og dermed kan han se tilbake på fire førsteplasser på Vikedal Motorbane i denne sesongen, i tillegg til to andreplasser. Cupen hadde han allerede vunnet før søndagens løp.

- I dag var det seieren i løpet jeg konsentrerte meg om, men jeg hadde både dekkproblemer og skadet forstillingen i innledende omganger, så seieren i dag er jeg veldig godt fornøyd med.

NMK Vikedal-føreren Joakim B. Hansen kom nærmest Lillesund både i cupen og i finaleløpet på søndag. Denne gangen i Ford Sierra.

- Har kjørt Ford Scorpio i tidligere i år, men denne gangen valgte jeg Sierraen, en bil som er mer lettkjørt og som fungerte perfekt i dag.

NAF Gjesdal-føreren Kjetil Oltedal ble nummer tre i løpet mens Ørjan Strand Eikeland ble nummer tre i NMK Vikedal Cup 2005 i bilcross juniorklassen.