Bra motocross i Vikedal

NMK Vikedal arrangerte i helgen fjerde runde i Vestlandsmesterskapet i motocross på Vikedal Motorbane. Roger Skjønberg fra Stord vant seniorklassen, mens Jo Christian Larsen fra Notodden gikk til topps i juniorklassen.


Roger Skjønberg, Stord/Fitjar Motocrossklubb, på vei mot seier i seniorklassen.

Over 160 førere sjekket inn til løpene på Vikedal Motorbane i helgen, et løp som også var debuten for arrangørklubben, som er mest kjent som bilsportarrangør. Løpsleder Bryn Rønnevik var fornøyd med det som skjedde.
- Det meste har gått slik som planlagt, og et kjempefint vær hele helgen gjorde sitt til at det hele blir enklere å få til.
Hvordan den 1200 meter lange motocrosstraseen ville fungere, var de spent på, spesielt på det sikkerhetsmessige.
- Skader forekommer i motocross, og det har vi også hatt i helgen, men heldigvis av mindre grad, og det mest alvorlige var en fører som pådro seg hjernerystelse under treningen fredag, sier Rønnevik, som også roser folkene han hadde med seg.
- Vi har erfaring fra å arrangere billøp, men de aller fleste som var med og arrangerte denne gangen var nye folk fra motocrossmiljøet, og de gjorde alle en kjempejobb.

Vil ta seg av de yngre
I juniorklassen ble kampen om seieren et oppgjør mellom Tomas Klingsheim, Bybergsanden Motocross Klubb og Jo Christian Larsen NMK Notodden. Likevel var det lite å gjøre med Larsen, som både vant sitt kvalifiseringsheatet og finalen.
- Etter at kvalifiseringen gikk greitt, valgte jeg å ta det litt med ro i starten finalen, som det var Tomas som tok, men så gjorde han en feil og jeg kunne ta meg forbi, forteller Jo Christian Larsen.
For Larsen var det en ny erfaring å kjøre i Vikedal.
- Banen og svingene var litt annerledes her enn det jeg er vant til på Østlandet, så dette var en god erfaring å ta med seg.
I seniorklassen var det lederen i Vestlandsmesterskapet Roger Skjønberg fra Stord som tok en ny overlegen seier. Likevel var det bare så vidt han rakk løpet i Vikedal.
- Jeg kjørte i Sverige forrige helg og ødela motoren, og må bare få takke firmaet Motorsyklisten på Stord for at de fikk orden på den igjen.
Roger Skjønberg, som har holdt på med motocross i en årrekke, vurderer nå å gi seg.
- Tror det er slutt etter denne sesongen, og planen er da at jeg skal ta meg mer av de yngre motocrosskjørerne på Stord.

I klassene 40+ var det Nils Skeie Sotra Motocrossklubb som vant, mens Katrine Rye-Holmboe gikk til topps i dameklassen, og hun var fornøyd.
- Jeg er veldig fornøyd med kjøringen i helgen, i tillegg til at jeg nå også leder sammenlagt.


Klassevinnerne i motocross. Bakerst. Roger Skjønberg som vant seniorklassen. Foran f.v. Jo Kristian Larsen vinner av juniorklassen, Katrine Rye-Holmboe vinner av dameklassen og Nils Skeie som vant 40+ klassen.

Leder tross tap
I tillegg til søndagens klasser i motocross var det lørdag oppvisningskjøring i knattecross, og konkurranse om pokaler og poeng i klassen 85 kubikk 13 – 16 år. Her var Lars Andre Westeng fra Borg MC Klubb helt suveren, og i finalen tok han nesten igjen andremann Kristian Molde med en runde. Han likte banen.
- Dette var en bra bane som det var moro å kjøre på.


Lars Andre Westreng kjørte suverent i sin klasse og tok nesten igjen nummer to Kristian Molde med en runde.

Det er toer i løpet Kristian Molde som leder Vestlandsmesterskapet.
- Det var ingenting å gjøre med Westeng i dag, men etter at jeg vant på Sotra og deretter har fått tre andreplasser så langt i mesterskapet er jeg fornøyd.


Kristian Molde (t.v.) Sotra Motocrossklubb ble nummer to, Lars Andre Westreng vant, og Pål Eirik Larsen NMK Notodden kom på tredje i knattecross 13-16 år.