Stokke tok sin tredje strake

Steinar Stokke tok sin tredje strake seier i Fjord Line Cup, Tor Erik "Totto" Hermansen vant toliterklassen, og Knut Anders Gulliksen var raskest store super. I minste nasjonal var det Roger Kalstad som vant, mens Anders Øye gikk til topps i KNA Junior Cup.

Med en ny seier Fjord Line Cup er det Steinar Stokke som nok må ta på seg favorittstempelet til å vinne denne cupen, når finalene går i Egersund i midten av august.
- Tre løp er kjørt og tre løp er tellende, så her er ingenting avgjort før de to løpene i Egersund er vel i havn, sier Tore Rønneberg, primus motor i Vestlandsmesterskapet.
Steinar Stokke var i allefall svært fornøyd med innsatsen i Førde, der alt fungerte og han likte banen.
- Dette var helt topp og nå satser jeg på å være godt forberedt til finaleløpene i Egersund, og så får vi se om ledelsen kan holde helt inn mål,
På de neste plassene i store nasjonal kom NMK Vikedal- føreren Geir Harald Skeie og Kjell Askeland fra NMK Bergen. Skeie ligger med dette resultatet også på en solid andreplass i Vestlandsmesterskapet i store nasjonal, likevel 15 poeng bak Steinar Stokke.


NMK Vikedal-førere på pallen i Førde. Geir Harald Skeie (t.v) ble nummer to i store nasjonal, mens Per Vidar Flesjå og Rune Lutsi ble nummer tre og to i minste nasjonalklassen.

Totto tar innpå
I toliterklassen var alle de beste fra Vestlandet på plass for å kjøre dette løpet i Førde, også Tommy Sølvberg hadde tatt turen ned fra Nordfjord for å få det med seg. Likevel skulle det nok en gang vise seg at ferskingen i klassen Tor Erik "Totto" Hermansen, skulle bli for sterk på den teknisk vanskelige banen. Totto hadde en solid ledelse i prefinalen, men var likevel den eneste som greidde å slå sin egen tid i finalen.
- Dette var en artig bane å kjøre på og da det tørket opp i finalen ble det skikkelig moro å kjører her, selv om banen både har svinger og er teknisk vanskelig, forklarer Totto, som med dette resultatet har knappet inn på konkurrentene både i Vestlandsmesterskapet og I Fjord Line Cup.
Kjetil Møn greidde nok en gang en pallplassering i Vestlandsmesterskapet, og er fornøyd.
- I dag fungerte girkassen som vi har slitt med hele sesongen, og da er det moro at resultatene kommer også, sier han, som likevel måtte slite med en punktering i siste del av finalen.
- Heldigvis kom denne på innerhjulet og dermed betydde det ikke all verden.
Tommy Sølvberg ble nummer tre i Førde, mens Ole Kristian Nøttveit og Knut Erik Ludvigsen fulgte på de neste plassene.
I Vestlandsmesterskapet i toliterklassen er det nå delt ledelsen mellom Ole Kristian Nøttveit og Knut Erik Ludvigsen med 83 poeng, men med Kjetil Møn like bak med 81 poeng og deretter Totto med 78 poeng.

I Fjord Line Cup har Totto rykket på andre plass med 58,25 poeng, Steinar Stokke har 60 poeng, mens Ole Kristian Nøttveit følger på tredje med 56,25 poeng.

Verlo fornøyd
I store super var det bare to førere som stilte i Førde, Knut Anders Gulliksen og Øystein Verlo. For Gulliksen er det kjøring i Vestlandsmesterskapet som er prioriteringen i år, og så langt har det blitt kjøring i Vikedal og Førde.
- Jeg skal også kjøre de to løpene i Egersund og så blir det vel NM-finalen i bakkeløp på Lillehammer.
Etter at Gulliksen kjørte NM-åpningen i rallycross på Momarken i mai har det stor sett vært jobbing på bilen.
- Det ble en skikkelig smell i det løpet, og det var godt å se at ting fungerte igjen i dag.
Selv om Øystein Verlo ble slått av Gulliksen i alle omgangene, var han fornøyd med tidene.
- Jeg føler at det går bedre og bedre, og at avstanden til slutt bare var tre hundredeler opp til Gulliksen er jeg veldig godt fornøyd med.
Øystein Verlo har med denne andreplassen også overtatt ledelsen i Vestlandsmesterskapet i store super.

Flesjå rykket opp
Minste nasjonal ble vunnet av NMK Sunnfjords egen Roger Kalstad, som var tilbake etter et opphold, og kjørte en Toyota Starlet for anledningen. For Rune Lutsi, som ble nummer to i Førde, er det kjøring i Fjord Line Cup som er prioriteringen i år, i tillegg til norgescupen i nasjonal. Så langt har det blitt en seier og andre plass i de løpene han har deltatt i, og har fortsatt muligheter.
- Nå spørs det om jeg ikke kommer til å kutte ut norgescuprunden i Trøndelag som kolliderer med finaleløpene i Fjord Line Cup i Egersund.


Rune Lutsi kjørte inn til andreplass i bakkeløpet i Førde.

NMK Vikedal føreren Per Vidar Flesjå ble nummer tre i Førde og har rykket opp på andreplass i Vestlandsmesterskapet i klassen bak Frode Fresvik.

Anders Øye i junior
KNA Junior Cup ble vunnet av Anders Øye, som også med denne seieren overtar ledelsen i cupen etter fire kjørte runder. Øye er inne i sin andre sesong i bilcross junior.
- Er fornøyd med at jeg kjørte fortere en flere rallycrossbiler, og nå kommer jeg til å satse på å få kjørt flest mulig runder i cupen fremover.
Seks juniorer fra Bergen var på startlisten i Førde, og Kim Eliassen og Marius Ottemo, begge KNA Bergen, fulgte på de neste plassene.