Vestlandsmesterskapet: 

- Alt blir festet til tape

Til helgen er det klart for de to første rundene i årets Vestlandsmesterskap. NMK Vikedal kan registrere rekordpåmelding til sesongåpningen, og Tore Rønneberg, som koordinerer mesterkapet, har gjort avtale om at alt blir produsert på DVD .

Å få ut informasjon til aktuelle førere, publikum og sponsorer er helt klart en av Tore Rønnebergs viktigste oppgaver som bakmann for Vestlandsmesterskapet.
- Dette har vi prioritert i flere år, og vi ser resultater av dette både i form av større interesse og flere aktive førere, sier Rønneberg, som nylig kunne inngå en avtale med firmaet VETV Produksjon i Bergen, som vil gjøre videoopptak av alle rundene i mesterskapet.
- Vi har hatt et samarbeid med VETV tidligere, og er glad for at vi nå på nytt får til dette.


Vidar Eikanger fra VETV Produksjon er på plass i Vikedal for å filme løpene for å lage DVD-produksjoner fra alle rundene i Vestlandsmesterskapet.

Vidar A. Eikanger i VETV Produksjon sier at det i første omgang er snakk om produksjoner på DVD.
- Disse vil være klare for salg til runden etter, og slik vil det forsette gjennom sesongen, forklarar han, og legger til at det også vil bli jobbet med å få dette videre ut i media.
- Planen er å tilby stoff til lokale TV stasjoner på Vestlandet, i tillegg til at noe blir streamet for internett.
VETV har egen OB-buss for produksjon av live TV-programmer, som kan overføres direkte til TV apparater under løpet, men denne vil ikke bli brukt i første omgang. 
- I Vikedal stiller vi med to eller tre kameraer, og lager selve produksjonen i etterkant. Om bussen kan brukes senere på løpene er et økonomisk spørsmål.
Etter sesongen håper Eikanger at materialet kan brukes til videre produksjoner.
- Vi tar sikte på å tilby små reklamefilmer både for arrangører og førere, som kan bruke disse overfor sine samarbeidspartnere, sier han, og legger til at det vil være mulig for annonsører å kjøpe reklametid på produksjonene.
 

Sykler til Bergen
Rallycrossen blomstrer som aldri før på Vestlandet, og med 20 biler i nasjonal og 16 i supernasjonal bør det bli en severdig forestilling for de som tar turen til Vikedal Motorbane til helgen. Det hele starter med første runde i FjordLine Cup 2005 på lørdagen, et bakkeløp som kjøres på rallycrosstraséen. I store super var det kun Stian Haugan og Ernst Holten Leifsen som stilte til start i åpningsløpet i fjor, i år blir det flere. Haugan er på plass, men får konkurranse fra Knut Anders Gulliksen,  Eivind B. Nevland, Ørjan Lutsi, Tommy Nodland, Øystein Verlo, Svein Bjarte Holten og Jostein Skjerve.  Dermed er Skjerve også tilbake med sin Holden Commodore.
- I år starter vi i alt både her på Vestlandet og i NM i bakke og rallycross, og så får vi avgjøre hva vi kjører til høsten når det blir sommerferie, sier han. Og økonomien er bra.
- Jeg tror markedet ser verdien av det vi holder på med, og selv om jeg har de samme sponsorene som i fjor, er det økonomiske utgangspunktet bedre.


Stian Haugan vant bakkeløpet under sesongåpningen i Vikedal  i fjor. I år blir det sterkere konkurranse i FjordLine Cup.

Etter 20 år i toliter klassen stiller altså Svein Bjarte Holten i store super denne sesongen, i en Volvo 240.
- Ja, det var enten å gi seg eller prøve noe nytt, og da ble det altså dette, sier Holten, som tror det blir tøft til helga.
- Blir bilen klar og jeg greier å kjøre inn til en pallplassering i helga,  lover jeg å sykle til Bergen til den neste runden i Vestlandsmesterskapet i slutten av mai.

Det er Ernst Holten Leifsen som har overtatt Focusen til onkel Svein Bjarte, og nå får han følge av to nye rallycrossfører fra arrangørklubben. Per Vidar Flesjå har kjøpt bilen til Cato Endresen, mens Geir Harald Skeie har overtatt bilen til Terje Steinnes. For begge blir det kjøring i Vestlandsmesterskapet.
- Vi satser på å kjøre alle rundene i mesterskapet, i tillegg de løpene som går på Vikedal Motorbane.


Det gror i NMK Vikedal. Ernst Holten Leifsen fra Vikedal  (t.h.) kjører i år sin fjerde sesong i rallycross. Nå har han fått med seg Geir Harald Skeie fra Sandeid (t.v.) og  Per Vidar Flesjå fra Ølen, som begge starter i nasjonal.


Knut Erik Ludvigsen, som vart nr. 2 i Vestlandsmesterskapet i fjor i supernasjonal inntil 2000 ccm, er klar til start med sin Kadett.

Mester i bilcross junior
På søndag blir det debut for det helt nye i årets Vestlandsmesterkap, bilcross junior. Over 20 førere er påmeldt i klassen, de aller fleste fra arrangørklubben. I tillegg til to løp i Vikedal, skal juniorene kjøre både i Bergen, Egersund og Førde i Sunnfjord før mesteren kan kåres på Eikås Motorsenter i oktober.