Vestlandsmesterskapet: 

Spennende åpning i Vikedal

I supernasjonal var det Stian Haugan og Ole-Kristian Nøttveit som kom best i gang under åpningen av Vest-landsmesterskapet på Vikedal Motorbane i helgen. De vant sine klasser under lørdagens bakkeløp, mens Rune Lutsi og Steinar Stokke tok seg av seieren i nasjonalklassene. Under søndagens rallycross var det nye poeng å kjempe om, og aller best i gang kom Eivind B. Nevland i store super, som kjørte raskest på tidskvalifiseringen.

- Bakkeløp ligger ikke for meg, så nå håper jeg på å ta revansj her i rallycross, var kommentaren etter at kvalifiseringen var unnagjort. Og Nevland viste hva han var god for da han satte alle konkurrentene på plass i første omgang, med tiden 1.51.68, over syv sekunder foran andremann Øystein Verlo. I andre omgang sa det bare pang i Nevland sin bil, og i depot kunne han konstatere at det var et stort hull i girkassen. - Dette var reservekassen, men jeg har ikke fått den nye, så det blir ikke mer kjøring på meg i dag Ørjan Lutsi led samme skjebne og måtte kaste inn håndkledet etter første omgang, etter han på glimrende vis hadde tatt seg inn til andre plass under lørdagens bakkeløp. Også Tommy Nodland og Jostein Skjerve fikk tekniske problemer, og dermed var bare Øystein Verlo, Stian Haugan og Svein Bjarte Holten klare til finalen. Det var Stian Haugan som hadde det beste utgangspunktet etter to bestetider i andre og tredje omgang, og kunne gjøre seg klar i pole position. Likevel var det Svein Bjarte Holten som ville vinne, og han presset seg forbi Haugan inn mot første sving, og selv om Haugan fulgte ham som en skygge gjennom hele finalen hadde Holten kontollen, selv om det hørtes faretruende ut.

- Tredjegiret forsvant og det kom en stygg lyd fra girkassen, men det holdt heldigvis, sa en svært lykkelig Svein Bjarte Holten etter målgang, som kjørte sitt første løp i store super etter 20 år i toliterklassen. - Denne seieren har jeg ventet på lenge, dette smakte godt.

Også Stian Haugan var fornøyd med sesongdebuten, med seier i bakkeløpet og andreplass rallycrossen.

- Alt fungerte gjennom hele helga, og allerede under bakkeløpet følte jeg at bilen var blitt mye mer lettkjørt med den nye motoren, så jeg ser lyst på fortsettelsen. Siste mann og nummer tre i store super Øystein Verlo var også fornøyd. - Ja dette var gøy, og spesielt moro å kunne reise hjem igjen med hel bil.

Holdt hardt 
I toliterklassen skulle det nok en gang bli et oppgjør mellom Ole-Kristian Nøttveit og Knut Erik Ludvigsen. Nøttveit kom best i gang og vant bakkeløpet, mens Ludvigsen kunne toppe det hele på rallycrossen. Likevel var det kanskje Kjetil Møn som overrasket aller mest, og ble nummer to begge dager. Han kjører sin gamle BMW i påvente av at en ny Peugeot 206 skal bli ferdig.

- Har bare børsta støvet av BMW´n før sesongen, så dette må jeg være fornøyd med, sier han, som håper å kunne stille i ny bil om halvannen til to måneder.

For Knut Erik Ludvigsen ble nedtur etter bakkeløpet snudd til opptur etter søndagens rallycross.

- I går kunne du fått bilen billig, men etter seieren i dag er det balanse regnskapet og jeg har like mange poeng som Ole Kristian Nøttveit.

For Nøttveit ble det full dramatikk foran finalen.

- Girkassen røk og vi måtte ta ut girkassen av Cato Endresen sin bil og sette den over i min, så tredjeplassen var skikkelig bonus i dag.

Grei overgang
I rallycross nasjonal var det Rune Lutsi som kom best i gang i bakkeløpet og vant den minste nasjonalklassen. under lørdagens bakkeløp, og på søndag kunne far Sigmund Lutsi kjøre inn til seier i den samme bilen. Dermed var det KNA Haugaland føreren Frode Fresvik som med to andreplasser kunne innta ledelsen i Vestlandsmesterskapet etter to kjørte runder.

I store nasjonal var Steinar Stokke suverén, og vant begge dager. Etter mange år i VW Boble har Stokke nå overtatt Volvo 240´n til Roger Kalstad. Overgangen gikk over all forventning.

- Ja, jeg er kjempefornøyd både med kjøringen og bilen gjennom hele helgen.

Nytt av året er også at bilcross junior er blitt en del av Vestlandsmesterskapet, og NMK Vikedal føreren Jens Idar Juel vant det første løpet foran Arnt Olav Lillesund og Aleksander Stople.

- Målet mitt i dag var å kvalifisere meg til NMK Vikedal sitt junior lag og at jeg i tillegg skulle vinne var mer enn forventet.