Helgens bilcross på Vikedal Motorbane ble en glatt fornøyelse

Både arrangør og førere fikk tett snødrev som en ekstra utfordring under bilcrossløpet på Vikedal Motorbane på søndag. Men det taklet de med glans. Selv om banen var fri for snø da løpet startet, gjorde et solid snøvær gjen-nom hele stevnet sitt til å forholdene på Vikedal Motorbane ble stadig vanskeligere utover dagen. Men både førere og arrangør taklet dette, og biler som kjørte seg fast i snøkanten ble greitt dratt ut igjen av arrangøren. Løpsleder Sverre Sæterbø kunne konstatere at tidsplanen holdt, og at alt gikk bra på banen. 

- Dette gikk fint og siden farten ikke ble så stor på det glatte underlaget, ble de bilene som kjørte ut bare stående i brøytekanten.  

I bilcross var det Arild Riise og Per-Gaute Østbø som kom best i gang. Riise vant alle sine innledende runder, mens Østbø hadde to første og en andre plass før han kunne stille opp i A-finalen. Per-Gaute Østbø var den som kom seg best gjennom første sving og tok ledelsen, men i andre ble det for glatt og han snurra. Dermed var det Lars Reidar Frøyland og Martin Tveit som kunne ta seg opp i teten,  og som også greidde å holde disse posi-sjonene innover mot mål. Det var lenge kamp om tredjeplassen mellom Arild Riise og Hans Kristjan Kristjanson, men da Riise til slutt greidde å ta seg forbi, ble det  tredobbel seier til Higre Teamet fra Tysvær. Lars Reidar Frøyland vant, foran  Martin Tveit og Arild Riise.
- Ja, dette ble en reprise av det som skjedde i august, da det også ble tredobbelt til Higre Teamet, så nå får vi bare håpe at dette blir en vane, sa Lars Reidar Frøyland etter løpet.   

Gav mersmak 
Også i bilcross junior ble det vist mye fin kjøring på den etterhvert svært sleipe banen, og NMK Haugaland føreren Arnt Olav Lillesund gjorde kort prosess og vant alle sine innledningsheat. I A-finalen tok han like godt sin fjerde seier for dagen.   

- Ja, i dag fungerte alt, selv om det til tider var vanskelig på det glatte føret. 

Andremann i juniorklassen, Christian S. Eikeland, fra arrangørklubben NMK Vikedal, likte seg godt på det sleipe underlaget. 

- Skikkelig god erfaring å ta med seg, og jeg håper at NMK Vikedal får til et slikt vinterløp til neste år også. 

For Anette Aarre ble det et sterkt comeback etter at hun i det siste løpet i oktober fikk seg en smell i ryggen etter et sammenstøt i bilcross. Denne gangen klaffet alt, i løpet som innleder hennes andre sesong i juniorklassen.  

- Ja, i dag tok jeg min første heatseier, første A-finale og min første pallplass, så dette var helt topp,  sa en svært fornøyd Sagvåg-jente etter løpet.