Vestlandsmesterskapet:

Bertelsen mester i minste nasjonal

Avslutningen i Vestlandsmesterskapet ble en skikkelig thriller i minste nasjonal klassen og det ble en intens kamp mellom de involverte før Jens Olav Bertelsen kunne kåres til mester, foran Ernst Roald og Sigmund Lutsi. I de andre klassene var mesterne klare før finalen, men Knut Erik Ludvigsen, Øystein Verlo og Roger Kalstad avgjorde sølvplassene i sine klasser.


Vinnerne i Vestlandsmesterskapet 2004. F.v. Ørjan Lutsi, store nasjonal, Jens Olav Bertelsen, minste nasjonal, Ernst Holten Leifsen, store supernasjonal og Ole Kristian Nøttveit, supernasjonal inntil 2000 kubikk. ( Foto: Tore Rønneberg )

Både Ørjan, Ernst Roald og Sigmund Lutsi hadde tatt turen fra Rogaland for å være med å kjempe om de siste poengene i Vestlandsmesterskapet. Ørjan Lutsi for å ta nok en individuell seier i store nasjonalklassen, etter at han så langt i sesongen har vunnet alle Vestlandsmestarskapsrundene han har deltatt i. På Eikås fikk han sterk konkurranse av NMK Sunnfjord-føreren Roger Kalstad, som slo Lutsi i et innledningsheat, og som også var mannen som gikk til tet i A-finalen. Etter en runde overtok Lutsi ledelsen, men så var det full stopp. - Ja, det var en av drivakslingene som røyk, og jeg måtte bare gi meg, kunne Ørjan Lutsi fortelle etter at Roger Kalstad hadde kjørt i mål som seierherre. For Kalstad har etter hvert banen på Eikås blitt en lykkebanen, der han har vunnet flere løp. - Jeg liker banen godt og det var moro å få en skikkelig avslutning på sesongen, sier Kalstad, som nå har planer om å ta ett års pause fra rallycrossen. -Det er det som er planen, men er ikke helt sikker på om jeg får det til. NMK Vikedal-førererne Terje Steinnes og Håvard Helland kom på de neste plassene i løpet, og Helland ble også nummer tre sammenlagt i klassen i Vestlandsmesterskapet. 


Det var kamp i finalen i store nasjonal. Roger Kalstad ( t.v.) vant finalen til slutt, mens Ørjan Lutsi (t.h.) måtte gi seg med knekt drivaksling.

For brødrene Ernst Roald og Sigmund Lutsi hadde turen til Bergen ett mål, nemlig å kapre den gjeveste tittelen i minste nasjonalklassen, Vestlandsmester 2004. For Sigmund Lutsi var banen i Bergen ett nytt bekjentskap, og allerede fra første omgang ble han hengende litt etter de aller beste. - Da løpet var over følte jeg at jeg begynte å få kontroll på svingene, sier Sigmund Lutsi, som likevel ble litt for ivrig da han kjempet med broder Ernst Roald om seieren i B-finalen. - Ja, jeg ble for hard ut av en asfaltsving og fikk en snurr, og ble sist i finalen. Dermed var det broder Ernst Roald Lutsi som kunne entre A-finalen, sammen med blant annet klasselederen Jens Olav Bertelsen. Ernst Roald Lutsi ble til slutt nummer seks i løpet, noe som var nok til å kapre andreplassen i mesterskapet, poenget foran broder Sigmund Lutsi. - Etter at vi begge måtte veien om B-finalen, og bare en kunne komme seg til A, var det moro at vi begge kunne komme på pallen sammenlagt. 


Ernst Roald Lutsi (t.v) studerer resultatlisten i Vestlandsmestarskapet sammen med Tore Rønneberg. Ernst Roald ble til slutt nummer to med ett poengs margin til broder Sigmund Lutsi.

For Jens Olav Bertelsen gav tredjeplassen i løpet ham en ti poengs ledelse sammenlagt, et resultat han er svært godt fornøyd med. - Egentlig er ikke bilen min god nok til dette resultatet, men etter at jeg vant det første løpet i Vikedal i april, og bakkeløpet i Egersund i mai, forstod jeg at dette kunne gå. Til neste år blir det nok litt mindre kjøring på Bertelsen. - Ja, som Ørjan Lutsi blir det nok litt mer barnevognkjøring på meg neste år, men bilen kommer jeg uansett til å beholde. NMK Valdres førerne Per Ivar Søndrol og Frode Leirhol kjørte raskeste i minste nasjonal, og Søndrol vant til slutt klassen foran Leirhol.


Per Ivar Søndrol NMK Valdres kjørte fort på Eikås, og vant minste nasjonal foran klubbkompis Frode Leirhol.

Skjerve vant store super
I supernasjonalklassene var både Ole Kristian Nøttveit og Ernst Holten Leifsen klare mestere før finalekjøringen, og den største spenningen her var hvem som skulle bli nummer to i toliterklassen. Da Svein Bjarte Holten måtte reise fra sin Ford Focus hjemme i Vikedal, og kjøre Bjørn Stormo´s Golf under løpet på Eikås, ble det tidlig klart at det måtte bli Knut Erik Ludvigsen sin dag. Ludvigsen vant finalen som han ville, og sikret dermed sølvplassen. Etter løpet kunne han kommentere det som har vært en fantastisk sesong for NMK Bergen-føreren. - NM-sølvet i NM er helt klart den prestasjonen jeg setter størst pris på i år, i tillegg til at det alltid er artig å vinne på hjemmebane, sier Ludvigsen, som har planene klare for neste sesong. - Planen er å kjøre både rallycross og bakkeløps NM, og så får økonomien avgjøre hvor mye kjøring det blir i Vestlandsmesterskapet. I store super var det til slutt Jostein Skjerve som vant foran Øystein Verlo og Ernst Holten Leifsen. Selv om ikke deltakelsen var stor i klassen, var Skjerve fornøyd. - En seier er en seier, og etter å ha ligget tre sekunder bak de raskeste i første omgang, i tillegg at jeg slet med en servostyring som ikke fungerte, er jeg fornøyd med dette.


Etter problemer i innledende kunne Jostein Skjerve kjøre inn til seier i store super.

Bilcross junior

I år har også bilcross junior blitt kjørt som gjesteklasse i Vestlandsmesterskapet, og etter at NMK Vikedal-føreren Knut Endre Fønnebø Ringhagen tidligere har vunnet både Værstingcup og NMK Vikedal Cup i bilcross junior, vant han like godt finalen i juniorklassen og dermed også sammenlagt. - Jeg reiste opp her til Bergen for å kapre de syv poengene jeg trengte for å ta seieren i gjesteklassen sammenlagt, så dette gikk over all forventning.