Vestlandsmesterskapet:

Nøttveit og Gulliksen raskest i Førde

Knut Anders Gulliksen og Ole Kristian Nøttveit kjørte raskest av supernasjonalførerne under Vestlandsmesterskapsrunden i Førde i helgen. I nasjonal var det hjemmefavoritt Roger Kalstad som vant største klassen, mens Cato Endresen NAF Nordhordland tok en overraskende seier i klassen inntil 2400 kubikk.

Store supernasjonal ble et durabelig oppgjør mellom NAF Modum & Sigdal-førerne Knut Anders Gulliksen og Kjetil Grøterud, til slutt var det Gulliksen i sin Volvo S 40 som drog det lengste strået. Grøterud ledet etter kvalifiseringsomgangen, mens Gulliksen overtok i prefinalen og finalen. Likevel var det jevnt og de var begge innenfor samme sekundet i alle omgangene.


Knut Anders Gulliksen vant store super foran klubbkamerat Kjetil Grøterud. ( Foto: Tore Rønneberg)

Bak disse to var det Ernst Holten Leifsen som kom nærmest, og kunne klatre opp på pallen til en tredje plass. Dermed er han fortsatt i ledelse i Vestlandsmesterskapet foran neste runde som går på hjemmebane i Vikedal i september.


Ernst Holten Leifsen ble nummer tre og leder Vestlandsmesterskapet foran de to siste rallycrossrundene. ( Foto: Tore Rønneberg)

I supernasjonal 1600-2000 kubikk var det Lennart Vetås som startet best, og vant treningsomgangen, mens prefinalen ble vunnet av Ole Kristian Nøttveit. Tidene fra denne skulle bli avgjørende. - Ja, det ble vått i finalen og tidene fra prefinalen ble stående, sier Nøttveit som syns det var artig å kjøre i Førde. - Traséen var både rask og krevende, og jeg tror at de aller fleste førerne gjorde en eller annen feil som gikk ut over sluttiden. Med seiren i Førde ble Ole Kristian Nøttveit nummer tre i bakkeløpscupen bak Ørjan Lutsi og Jens Olav Bertelsen. For Nøttveit ble løpet en fin oppkjøring til helgens NM-runde i bakkeløp i Trøndelag, der han er med i kampen om en medalje. - Muligheten til en medalje er så absolutt til stede, sier Nøttveit som ligger på fjerde plass sammenlagt, poenget unna tredjeplassen og tre poeng bak Tom Daniel Tånevik, som ligger på andre. Siden Knut Erik Ludvigsen valgte å stå over løpet i Førde, for å kjøre supportrace i Belgia under EM-runden der, har Nøttveit også overtatt ledelsen i Vestlandsmesterskapet foran Knut Erik Ludvigsen på andre.

Ny mann i nasjonal
I rallycross nasjonal var det et spenningsmoment om Jens Olav Bertelsen kunne vinne bakkeløpscupen, på bekostning av Ørjan Lutsi, som valgte å stå over løpet i Førde. Slik skulle det ikke gå. Både Cato Endresen fra NAF Nordhordaland, og Alfred Yndestad fra arrangørklubben NMK Sunnfjord, var raskere enn Bertelsen i minste nasjonalklassen, og henviste Bertelsen til tredjeplassen. For Cato Endresen ble dette den første seieren i rallycross, etter at han gikk over fra bilcross i fjor høst. Nå ligger han på tredjeplass i sammendraget. - Jeg er storfornøyd med dette resultatet så nå satser jeg skikkelig på de to gjenstående rundene i Vestlandsmesterskapet, sier Endresen, som har et ønske om å kunne satse videre i supernasjonal til neste år. - Ingenting er avgjort om det blir en klasse opp, men uansett blir det rallycross for meg fremover.


Cato Endresen NAF Nordhordaland kjørte inn til sin første seier i rallycross. ( Foto: Tore Rønneberg)

Største nasjonalklassen ble vunnet av hjemmefavoritten Roger Kalstad foran Jostein Hannisdal. Bare disse to deltok i denne klassen. I gjesteklassen for rallybiler med tohjulstrekk var det Stavanger-førerne Vegar Joa og Øyvind Ellingsen som la beslag på de to øverste plassene, med Brede Nordahl fra Bergen på tredje. Klubbløpet i bilcross ble vunnet av Arvid Olausen.


God lokal innsats. Roger Kalstad (t.v) vant store nasjonalklassen, mens Alfred Yndestad ble nummer to i nasjonal inntil 2400 kubikk. ( Foto: Tore Rønneberg)

Suksess
Bakkeløpet i Førde ble både en sportslig og arrangementsmessig suksess for arrangørklubben NMK Sunnfjord. - Ja, dette må vi si var en suksess og tilbakemeldingen fra førerne er veldig gode, sier Tore Rønneberg som koordinerer mesterskapet.