Vestlandsmesterskapet:

Nøttveit og Grøterud raskest i Egersund
Tekst/foto: Sivert Ole Holten, holtenmedia

Ole-Kristian Nøttveit forsatte fremgangen i sin Mazda RX-7 og gikk helt til topps i supernasjonal inntil 2000 kubikk, mens Kjetil Grøterud vant store super, under søndagens tredje runde i Vestlandsmesterskapet Egersund. Ørjan Lutsi og Jens Olav Bertelsen vant nasjonalklassene.

Det ble et fartsfylt bakkeløp i Egersund, der det var spenning helt til siste bil i A-finalen. I store supernasjonal, der også Ernst Holten Leifsen hadde tatt turen til Egersund for å forvare sin posisjon i Vestlandssmesterskapet, ble det kamp til døren mellom Frode Holte og Kjetil Grøterud. Selv om Holte presset tiden ned med over halvsekundet i finalen, og var godt under Grøteruds tid fra prefinalen, holdt ikke dette mot Grøteruds fantastiske finaleløp.Da han presset tiden ned med over ett sekund. Grøterud som hadde tatt turen fra Sigdal for å få testet PV´n, som har fått ny motor til sesongen, var kjempefornøyd. - Ja, i dag fant vi ut mye og kan konstatere at dette fungerer. I store supernasjonal har det vært mye fokus på såkalte EVO-motorer de siste årene, og Grøterud har lyst til å vise at det også lar seg gjøre å å kjøre fort uten EVO-motor. - Den motoren jeg kjører med nå er kanskje 100.000 billigere enn en EVO-motor og at dette fungerer kunne alle se her i dag. Siden Grøterud ikke kjører rallycross får han ikke like mye kjøretrening som konkurrentene sine, og derfor hender det rett som det er at han tar seg en tur til Vestlandet. - Ja, jeg føler meg virkelig velkommen her borte og dessuten treffer jeg masse bilsportsinteresserte folk. Ole-Kristian Nøttveit var også fornøyd med kjøringen og bilen, og tok sin første seier for sesongen i ny bil. Etter at det nå er kjørt tre runder i Vestlandsmesterskapet har han, Svein Bjarte Holten og Knut Erik Ludvigsen delt broderlig seg i mellom. En seier til hver har det blitt, og denne gangen var de altså Nøttveit som var raskest både i prefinalen og i finalen. - Selv om jeg fikk problemer i den første tønnevendingen greidde jeg å kjøre inn til bestetiden også i finalen, dette er jeg veldig fornøyd med. Knut Erik Ludvigsen ble nummer to og Svein Bjarte Holten nummer tre.

Tett i nasjonal
I store nasjonal tok Ørjan Lutsi sin tredje seier av tre mulige i Vestlandsmesterskapet. På søndag fikk han likevel uventede problemer. - Jeg kom borti og slo av hovedstrømsbryteren både i prefinalen og finalen så nå skal den flyttes. I tillegg til at Lutsi selvsagt leder klassen sin sammenlagt i Vestlandsmestarskapet, har han også en knapp ledelse i bakkeløpscupen. Nå lover han å ta turen til Førde og finalen i denne cupen. - Ja, når Roger Kalstad frå Førde tok turen ned her i dag, kan jeg love at jeg tar turen til Førde i august Arve Aasheim NMK Bergen og Håvard Helland NMK Vikedal fulgte på de neste plassene. Også Jens Olav Bertelsen fra NMK Bergen var kjempefornøyd med kjøringen og resultatet i Egersund. Etter at han vant bakkeløpet i Vikedal fikk han problemer under søndagens rallycross der. - Jeg ødela bakakselen i Vikedal og siden har det blitt mye skruing for å få alt klart til dette løpet. Nå angrer jeg slett ikke på turen, sier Bertelsen som syns det var litt skummelt å kjøre nedoverbakke til å begynne med, men at det gikk bedre etter hvert. Det var tett i minste nasjonalklassen og i prefinalen var det hele fem førere innenfor samme sekundet. Men Jens Olav Bertelsen beholdt roen og kjørte neste to sekunder fortere i finalen, mens konkurrentene bommet. Bertelsen vant foran Ernst Roald Lutsi NAF Gjesdal og Sigbjørn Hannisdal NMK Bergen.


Resultater, bakkeløp i Egersund 2. mai:

  Rallycross Nasjonal inntil 2400 ccm
1 Jens Olav Bertelsen NMK Bergen
2 Ernst Roald Lutsi NAF MS Gjesdal
3 Sigbjørn Hannisdal NMK Bergen
4 Stian Søsæther NMK Egersund
5 John Vatland NAF MS Gjesdal
6 Cato Endresen NAF Nordhordland
 
  Rallycross Nasjonal inntil 2400 ccm
1 Ørjan Lutsi NAF MS Gjesdal
2 Arve Aasheim  NMK Bergen 
3 Håvard Helland NMK Vikedal
4 Øyvind Eikeland NMK Vikedal
5 Roger Kalstad NMK Sunnfjord
6 Jarle Bukkøy NMK Vikedal
 
  Supernasjonal inntil 2000 ccm
1 Ole-Kristian Nøttveit NAF MS Nordhordland
2 Knut Erik Ludvigsen NMK Bergen
3 Svein Bjarte Holten NMK Vikedal
4 Roar Ulvatn NAF MS Nordhordland
  Supernasjonal over 2000 ccm
1 Kjetil Grøterud NAF Telemark 
2 Frode Holte NMK Konsmo 
3 Ernst Holten Leifsen NMK Vikedal
  Bilcross junior  
1 Tommy Tesdal
2 Anton Helland NMK Kvinesdal
3 Tom Egeli NMK Egersund
4 Jan Kristian Gursli
5 Kay Andre Furuseth NMK Egersund
6 Geir Andre Fjæran NMK Egersund
Bilcross senior
1 Tomas V. Østebrø NMK Egersund
2 Jonny Bradli NMK Egersund
3 Erlend Gjesdal NAF Gjesdal
4 Kurt Egil Stenberg NMK Egersund
5 Geir Harald Skeie NMK Vikedal
6 Olav Øglend NMK Egersund