Vestlandsmesterskapet:

Mange ble fornøyde
Tekst/foto: Sivert Ole Holten, holtenmedia

Vestlandsmesterkapet 2004 startet opp med to runder i helgen, bakkeløp på lørdag og rallycross på søndag på Vikedal Motorbane. Det ble mange fine dueller, men kanskje den aller mest spennende ble mellom Svein Bjarte Holten og Knut Erik Ludvigsen i supernasjonal inntil 2000 kubikk.

Knut Erik Ludvigsen og Svein Bjarte Holten delt broderlig seg i mellom under de to første rundene i Vestlandsmesterskapet i helgen. Mens det var Holten som to første stikk under lørdagens bakkeløp, var det Ludvigsen som drog det lengste strået i søndagens rallycross. Begge to var veldig godt fornøyde etter helgens to løp. For Ludvigsen fortonet helgen seg neste problemfri. Ja, bilen gikk uten et feilslag og vi fikk prøv den ut skikkelig både på vått og tørt føre, sier han som føler at han etter hvert liker seg bedre og bedre også når det blir vått. - Slet litt med vått føre tidligere men nå begynner jeg å like meg også når det blir vått. Neste løp blir bakkeløp i Egersund om fjorten dager. - Vestlandsmesterskapet er viktig for meg og når jeg nå leder med ett poeng på Svein Bjarte Holten har jeg fått et skikkelig godt utgangspunkt.


Kampen mellom Knut Erik Ludvigsen og Svein Bjarte Holten ble så intens som mange hadde håpet på. Her er Ludvigsen i ferd med å ta seg inn til seier i A-finalen.

Også Svein Bjarte Holten var fornøyd etter helgens kjøring, selv om han fikk problemer begge dager. På lørdag knakk bærebroa i første omgang, mens det søndag var en drivaksling som skapte problemer. - Uten gode mekanikere og spesielt Johannes Holten Leifsen hadde ikke dette gått i hele tatt, sier Holten som var mest fornøyd med lørdagens seier i bakkeløpet. - Etter å ha holdt på med denne bilen i flere år var dette min første seier og det var godt endelig å få det til.
I store supernasjonal så det lenge ut til at nykommeren Ernst Holten Leifsen skulle bli eneste deltaker i klassen, men Stian Haugan tok turen fra Notodden og gav unggutten fra Vikedal skikkelig pes. Lørdag var det Stian Haugan som gikk til topps i bakkeløpet mens Holten Leifsen gav Haugan konkurranse i søndagens rallycross. Etter at Haugan hadde vunnet første omgang tok Holten Leifsen over i de to neste og i finalen var det han som stakk til tet. For begge ble det mye nyttig testing foran en viktig NM-sesong, og for Holten Leifsen står målsettingen fast. - Jeg er kjempefornøyd med det som skjedde her i helgen og målsettingen om å komme inn blant det ti beste i rallycross NM holder jeg fast på.


For Ernst Holten Leifsen ble inntredenen i supernasjonal en positiv opplevelse og i søndagens rallycross kunne han kjøre inn til seier foran Stian Haugan.

Lutsi best i nasjonal
I rallycross nasjonal ble det dobbeltseier til Ørjan Lutsi i klassen over 2400 kubikk, mens NM Bergen førerne Steinar Stokke og Jens Olav Bertelsen tok hver sin seier i de to løpene i den minste klassen. Sammenlagt er det likevel NMK Vikedal-føreren Sigmund Lutsi som leder, men han blir likevel ingen konkurrent i mesterskapet. - Nei, jeg kommer kun til å kjøre løpene her på Vikedal Motorbane så det blir nok bare NMK Vikedal Cup på meg.


Ørjan Lutsi kjørte best i store supernasjonal og vant både bakkeløpet og rallycrossen.

I tillegg til rallycross ble det også kjørt bilcross junior der hele 18 juniorer stilte til start. NMK Vikedal gjorde rent bord i klassen og best ble Knut Endre Fønnebø Ringhagen som vant foran Johan André Øverland og Aleksander Skeie.