Vestlandsmesterskapet:

Holten og Haugan best i gang i Vikedal
Tekst/foto: Sivert Ole Holten, holtenmedia

Det ble Svein Bjarte Holten fra NMK Vikedal og Stian Haugan KNA Notodden som kom best i gang i Vestlandsmesterskapet og vant sine klasser på Vikedal Motorbane i dag.

Det begynte dramatisk i bakkeløpet for Svein Bjarte Holten som kjørte inn i autovernet da han skulle runde tønnevendingen - Jeg rundet rundt og trodde det skulle gå men så smalt jeg inn i autovernet så kraftig at bærearmen knakk. Heldigvis greidde vi å få reparert dette før andre omgang, var Holten sin kommentar etter denne hendelsen. Det var mellom Knut Erik Ludvigsen, Ole Kristian Nøttveit og Svein Bjarte Holten kampen skulle stå i prefinalen og finalen. Knut-Erik Ludvigsen var raskest i prefinalen, to tiendeler foran Holten, som igjen hadde åtte hundredeler å gå på til Ole Kristian Nøttveit. Nøttveit, som har overtatt vinnerbilen til Pelle Erland, var fornøyd med debuten, men trenger mer tid. - Litt uvant å kjøre denne type bil, men jeg føler det går bedre etter hvert. Da det hele skulle avgjøres i finalen ble det til slutt et oppgjør mellom Svein Bjarte Holten og Knut Erik Ludvigsen. På det glatte føret greidde Holten å presse tiden ned enda fire tideler og satte press på Ludvigsen. Ludvigsen fylte godt opp på mellomtidene, men da han bommet i tønnevendingen kunne Holten strekke armene i været. - Herlig med min første skikkelige seier i Focusen som vi har jobbet med i mange år nå.


Svein Bjarte Holten, NMK Vikedal, Ford Focus

I store super så det legge ut til at nykommer i klassen Ernst Holten Leifsen skulle bli eneste fører har uten konkurranse. Men Stian Hagan tok igjen turen fra Notodden for å være med i Vikedal, og dermed ble det en duell i denne klassen. I prefinalen hadde Haugan seks tiendedeler til gode på Holten Leifsen og det ble spenning det unggutten presset tiden ned ett sekund i finalen. Men Stian Haugan gjorde ingen feil og vant finalen med over sekundet.


Stian Haugan, KNA Notodden, Volvo S40

Nasjonalklassene ble vunnet av Ørjan Lutsi NAF Gjesdal og Jens Olav Bertelsen NMK Bergen .