Vestlandsmesterskapet 2004:

- Skjerpet kamp om poengene

Til helgen er det klart for første og andre runde i Vestlandsmesterskapet 2004 på Vikedal Motorbane. Bakkeløp på lørdag og rallycross søndag. Flere av førerne stiller med ny og oppgradert redskap, og både i supernasjonal inntil 2000 kubikk og i rallycross nasjonal blir det en knallhard kamp om poengene også i år. I tillegg er bilcross junior i ferd med å bli en del av mesterskapet.

I supernasjonal inntil 2000 kubikk er det flere som er lysten på en Vestlandsmesterskapstittel etter at vinneren de siste fire år, Tommy Bakkerud, har solgt Escorten og har valgt å satse i den største supernasjonalklassen. Ole Kristian Nøttveit har kjøpt bilen til Pelle Erland, en Mazda RX-7, som Erland ble norgesmester med i fjor både i bakkeløp og rallycross. For Knut Erik Ludvigsen og Svein Bjarte Holten, som har vært to av de andre som har kjempet i toppen de siste sesongene, blir det helt klart en utfordring å overta tronen, men de har kvesset redskapen og er klare til kamp. - Jeg har forbedret alt på bilen foran denne sesongen, sier Svein Bjarte Holten om sin Ford Focus, og forklarer at noe mer motorkraft og ett bedre oppheng er noe av det han håper skal gjøre utslaget. - I tillegg prøver vi å lette bilen hele tiden. Knut Erik Ludvigsen har også jobbet med motor og oppheng i vinter, men selv om lysten til å bli Vestlandsmester er der, innser han at dette blir tøft selv om Tommy Bakkerud er borte. - I år blir det mange gode, i tillegg til at det er flere som har skikkelig orden på sakene sine. Jeg satser på å vinne mesterskapet, noe jeg mener er fullt mulig, sier Ludvigsen En av de nye utfordrerne er Kjetil Møn, som også har tatt mål av seg til å være med å kjempe i toppen. Han har de siste årene kjørt store super, men nå har han fått ny motor i sin BMW M3 slik at han kan kjøre klassen inntil 2000 kubikk. - Det ble så få biler i den store klassen at jeg nå har valgt dette for å få mer konkurranse, og målet er helt klart å gi de andre toppkjørerne kamp.

I store supernasjonal er situasjonen den at Eivind B. Nevland og Morten Hagen har gitt seg, Jostein Skjerve prioriterer kjøring i NM og Tommy Bakkerud er blitt forsinket med sin nye Subaru Impreza. Dermed ser det ut til at det bare blir Ernst Holten Leifsen og Stian Haugan som stiller i denne klassen til de første løpene i Vikedal. Holten Leifsen ser likevel positivt på det og har planene klare for sesongen i sin nyinnkjøpte Volvo 240 EVO. - Ja, planen er å kjøre alle rundene i Vestlandsmesterskapet i tillegg til full NM serie i rallycross, og om ikke det blir flere deltakere her vest blir det likevel nyttig og god trening for meg. Stian Haugan tar turen fra Notodden for å få prøvd bilen før NM-starten helgen etter. - Vi var ferdig med bilen i påsken og dette er eneste muligheten vi har for å få testet ut bilen før NM-sesongen tar til og denne helgen i Vikedal får vi kjørt mye, sier Haugan.

Mange i nasjonal
Mens store supernasjonal sliter med rekrutteringen blir det også i år et solid startfelt i de to klassene i rallycross nasjonal. Hele 20 førere er påmeldt i disse klassene til løpene i Vikedal. I klassen over 2400 kubikk var Øyvind Eikeland suverén i fjor, og det blir spennende å se om han greier å følge opp også i år. I inntil 2400 kubikk har fjorårsvinneren Ernst Holten Leifsen altså gått opp i supernasjonal, så her kan det nok bli kamp mellom brødrene, Ernst Roald og Sigmund Lutsi, som begge har vært med på Vikedal Motorbane siden kjøringen startet tidlig på 1980-tallet.

I fjor var det sønnen Rune Lutsi som rattet denne bobla og gav Ernst Holten Leifsen kamp til døra i Vestlandsmesterskapet. Om det blir full serie for far Sigmund Lutsi når han nå overtar bilen denne sesongen er vel ikke avgjort.

Bilcross junior blir med
Fra 2005 er det meningen at også bilcross junior skal bli en del av Vestlandsmesterskapet og alt i år kan primus motor Tore Rønneberg fortelle at det blir kjørt et uoffisielt mesterskap i denne klassen. - Vi starter med å samle poeng i de vestlandsmesterskapsrundene som har med bilcross junior og prøver dette ut før vi tar en endelig bestemmelse om å ta dette med fra 2005. Bilcross junior er en viktig klasse for rekrutteringen og interessen er økende, seier Rønneberg. Til løpet nå i Vikedal er 18 juniorer påmeldte og uansett hvem som vinner kan nok arrangøren love mye publikumsvennlig kjøring i denne klassen.